Collagen Repair & Deluxe

vloeibaar collageen drink


Waarom collageen innemen?

De natuurlijke productie van collageen in het lichaam vermindert met de jaren met maar liefst 1% per jaar vanaf uw 25ste levensjaar waardoor de huid elasticiteit verliest en rimpels en verslappingen ontstaan. Door een dagelijkse dosis van 25 ml (een shot) te drinken, helpt u de collageenniveaus van uw lichaam opnieuw op te bouwen en te herstellen voor een sterkere, veerkrachtigere huid

Ook wanneer u zich vermoeid voelt, dan is Swedish Collagen Deluxe en Repair dé energie boost, binnen een week merkt u een verminderde vermoeidheid een hoger energieniveau. Swedish Collagen verbetert haar, huid, nagels, wimpers, elimineert acne en roodheid, verzacht littekens, cellulitis, striae en verlicht gewrichtspijnen. 

 

 

Wat is collageen? 

Collageen is een lichaamseigen eiwit dat het grootste deel van de lichaamsstructuur uitmaakt en een van de bouwstenen is van onder meer huid, spieren, banden, pezen, haar en nagels. Naarmate we ouder worden neemt de lichaamsproductie van collageen af, waardoor de huid haar elasticiteit en volume verliest, het haar dunner wordt en de nagels broos worden. Door regelmatig collageen te consumeren, kunt u uw lichaam van binnenuit het collageenpeil aanvullen, verhogen en de (huid)veroudering vertragen. 

 

 

 

Welke soorten collageen zijn er? 

Het collageen wordt onderverdeeld in 28 typen. De eerste vier zijn daarvan veruit het belangrijkst. Meer dan 90% van het collageen in het lichaam bestaat uit collageen type . Vooral type I en type III zijn gunstig voor de vitaliteit van onze huid. Dit is ook het type dat voornamelijk is opgenomen in collageen supplementen. De soorten collageen die voorkomen in het menselijk lichaam kunnen als volgt worden onderscheiden:  

  • Collageen type I: huid, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen, bloedvaten
  • Collageen type II: gewrichten, tussenwervelschijven, strottenhoofd, luchtpijp, neus, ribben
  • Collageen type III: huid, bloedvaten, weefsels nodig voor wondherstel
  • Collageen type IV: vliezen rondom organen, capillairen

Het verschil tussen viscollageen en rundercollageen

Viscollageen is afkomstig van vis en rundercollageen is afkomstig van runderen. De werkzaamheid van beide in ons lichaam verschilt niet veel van elkaar. Maar viscollageen ook wel eens marine collageen genoemd,  komt meer overeen met het menselijk collageen, daarom wordt viscollageen sneller opgenomen in ons lichaam. Ook wijzen studies uit dat de collageen peptiden uit viscollageen nog iets kleiner zijn dan de peptiden die afkomstig zijn uit rundercollageen. Dit betekent dat viscollageen makkelijker opneembaar is in het lichaam dan rundercollageen. Bron

Voedt uw huid en lichaam van binnenuit

De vitaminen en mineralen in de Swedish Collagen poducten zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun gunstige effecten op huid, haar en nagels. Ze werken samen met het collageen om gezonde huidcellen te beschermen en te reproduceren en ontstekingen in de huid te verminderen, de huid te voeden, de kwaliteit ervan te verbeteren en de huid gezond en sterk te houden. Groene thee-extract en aloë vera dragen ook bij aan ontstekingsremmende eigenschappen.

Studies tonen aan dat binnen 8 weken de hydratatie van de huid en de collageenproductie aanzienlijk verhoogt zijn door het gebruik van supplementen met gehydrolyseerd collageen. Fijne lijntjes en rimpels worden gladgestreken en de huid krijgt haar elasticiteit terug.

Maak uw keuze uit Swedish Collagen varianten:

Swedish Collagen Deluxe : het bevat de hoogste hoeveelheid collageen 12.500mg van het Swedish collagen gamma, maar ook vergeleken met andere merken is deze hoge concentratie collageen samen met de 14 actieve bestanddelen zeer uniek met gegarandeerd resultaat. 

Swedish Collagen Repair: heeft dezelfde werking als de collageen Deluxe en bevat 10.000mg collageen. Deze kan ingenomen worden na een kuur van de Swedish Collagen Deluxe wanneer uw collageenniveau op peil is en u wenst dit zo te behouden. 

Hoe vaak dien ik Swedish Collagen in te nemen? 

U neemt dagelijks 1 shot van 25mg, hoe lang u dit inneemt hangt af van uw algemene gezondheidstoestand. Heeft u voor aanvang reeds last van vermoeidheid, spier en/of gewrichtspijnen dan kunt u de Swedish Collagen Deluxe blijvend gebruiken.  

We adviseren Swedish Collagen blijvend in te nemen met het ouder worden, de collageenproductie vermindert en het is noodzakelijk om deze te korten dagelijks aan te vullen. Na een boost kuur met Swedish Collagen Deluxe kunt u overstappen naar de Swedish Collagen Repair.

Wenst u enkel een boost, dan kunt u  Swedish Collagen als een "kuur" innemen 3x per jaar een kuur van 2 tot 3 maanden.

Het kan geen kwaad om Swedish Collagen blijvend dagelijks te gebruiken. U kunt ook na 40 dagen een pauze inlassen van 5 tot 7 dagen zodat uw lichaam de eigen productie van collageen blijft stimuleren. Wel is het heel belangrijk dat u collageen consequent gebruikt en het dus niet te vaak vergeet. 

 

Een stevigere huid met gehydrolyseerd collageen en hyaluronzuur

Door gehydrolyseerd collageen te drinken, vult u de te korten aan en verhoogt u het collageenniveau in uw lichaam. U kunt zo de huidveroudering vertragen. U hebt minstens 6000 mg collageenpeptiden nodig om de collageenproductie in de huid op gang te brengen door de fibroblasten, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de collageenproductie. Hoe hoger de dosis, hoe beter het effect. Een dagelijkse dosis (25 ml) Collagen Deluxe bevat 12.500 mg hoogwaardig gehydrolyseerd marien collageen in vloeibare vorm. Vloeibaar collageen drink wordt beter door het lichaam en de huid opgenomen dan andere vormen van collageen, waardoor u sneller resultaat ziet. Bij regelmatige, aanbevolen consumptie van Collagen Deluxe zijn de resultaten binnen 8 weken zichtbaar.

Effectief gehydrolyseerd collageen met neutrale smaak

Het collageen in Deluxe en Repair is gemaakt van vis. Het collageen wordt afgebroken tot piepkleine collageenpeptiden. Dit proces maakt het collageen gehydrolyseerd en daardoor volledig smaak- en geurloos.

Voeding voor huid, haar en nagels 

De peptiden die tijdens het hydrolyseproces ontstaan, zijn klein genoeg om gemakkelijk door de darm en in de bloedbaan te worden opgenomen. Op dezelfde manier als voedingsstoffen worden opgenomen uit het voedsel dat u eet, worden deze peptiden in de bloedbaan verspreid om vervolgens huid, haar en nagels te voorzien van een royale collageenboost.

Hebben collageen supplementen een positief effect op cellulitis?

Collageen is verantwoordelijk voor stevig, soepel en elastisch weefsel en dat geldt dus ook voor het bindweefsel en de huid op de benen, buik, billen en borsten. Dit zijn vaak de plekken waar cellulitis voor kan komen. Collageen supplementen kan de zichtbaarheid van cellulitis aanzienlijk verminderen en het verzacht littekens en striae. 

Op welk moment van de dag kan ik het beste Swedish Collagen innemen?

U kunt onze collageen supplementen innemen op elk moment dat u het beste uitkomt. Onze producten zijn ontwikkeld om gemakkelijk in uw routine te worden geïntegreerd. Daarom wordt collageen optimaal door het lichaam opgenomen, ongeacht of het 's ochtends of 's avonds wordt ingenomen, in combinatie met voedsel of op een lege maag. Het belangrijkste is dat het dagelijks wordt ingenomen. 

Onze vloeibare producten bevatten vitamine B, een waardevolle energiebron. Voor mensen die gevoeliger zijn voor deze dosis energie door vitamine B, raden wij aan het 's morgens in te nemen en niet 's avonds.

Kan ik te veel collageen binnenkrijgen?

Ja, maar u hebt vrij veel nodig. 25 ml Collagen Deluxe per dag (12.500 mg) geeft u een royale maar veilige hoeveelheid collageen. Collageen is een natuurlijk product. Dit houdt in dat het aantal bijwerkingen doorgaans beperkt is en dat het product veilig is in gebruik. Toch plaatsen we hier een kanttekening bij. Een tekort aan collageen in het lichaam is namelijk niet goed, maar een overschot ook niet. De kans op een overschot aan collageen vrij klein. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een goede ondersteuning ligt op een dag doorgaans tussen de 2,5 en de 15 gram en de meeste kwalitatieve supplementen houden zich hier prima aan of zitten onder de aanbevolen hoeveelheid. Het kan voorkomen dat iemand te veel collageen supplementen gaat gebruiken. In dit geval kan het collageen zich gaan stapelen in het lichaam. Dit geeft overmatige weefselproductie tot gevolg en kan in zeer ernstige gevallen zelfs leiden tot tumoren. Bij normaal gebruik van collageen gebeurt dit echter niet en zijn collageen supplementen helemaal veilig. Overschrijf de dagelijkse dosering niet, las na 30 tot 40 dagen een stopweek in om het lichaam ook te laten blijven stimuleren van de productie.  

Helpt collageen bij een droge huid?

Collageen maakt de huid gladder en minder droog. Dat komt omdat de collageenpeptiden de fibroblastcellen van de huid activeren om hyaluronzuur te produceren, dat vocht in de huid bindt. Onze producten bevatten ook extra hyaluronzuur om het effect verder te versterken, evenals vitaminen en mineralen die de huid stimuleren om meer collageen aan te maken.

Hoe kan collageen ook haar en nagels beïnvloeden?

Collageen is een lichaamseigen eiwit dat het grootste deel van de lichaamsstructuur uitmaakt en een van de bouwstenen is van huid, haar en nagels. Bij het ouder worden neemt de lichaamsproductie van collageen af, waardoor niet alleen de huid maar ook het haar zijn elasticiteit verliest en dunner wordt.

Het collageengehalte is ook van invloed op de nagels, die brozer worden als het collageengehalte daalt. Door regelmatig collageen te consumeren, kunt u het collageengehalte van uw lichaam verhogen en de elasticiteit van niet alleen uw huid, maar ook uw haar en nagels behouden.

Wat betekent het dat collageen wordt gehydrolyseerd?

Onze Collagen Deluxe en Collagen Repair producten bevatten zeecollageen afkomstig van vissen. Tijdens het hydrolyseproces wordt collageen afgebroken in piepkleine collageenpeptiden die gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen. Het collageen wordt nagehydrolyseerd tot peptiden met een lager moleculair gewicht tot Da 1000 dan een gemiddelde collageenpeptiden (Da 3000 - 5000) voor een optimale opneembaarheid ( meer dan 96%) door de darmen. Het hydrolyseproces maakt het collageen volledig geur- en smaakloos.

Wat is het verschil tussen Collagen Deluxe en Repair?

Deluxe bevat 12.500 mg gehydrolyseerd marien collageen en 75 mg hyaluronzuur, terwijl Repair 10.000 mg bevat en 50 mg hyaluronzuur. Voor de rest hebben ze precies dezelfde ingrediënten en ingrediëntniveaus.

Hoe vaak mag ik het innemen voor het beste effect?

We adviseren een dagelijkse dosis van 25 ml, waarbij naleving (dagelijkse inname in de loop van de tijd) cruciaal is voor een maximaal effect. Er zijn ook andere levensstijlfactoren die het welzijn van huid, haar en nagels beïnvloeden, zoals roken, voeding en UVA/UVB-straling. Met een dagelijkse dosis collageen, een uitgebalanceerd voedzaam dieet, een goede bescherming tegen de zon en door roken te vermijden, krijgt u het beste effect.

Wanneer zal ik resultaten zien?

Wanneer resultaten zichtbaar worden is zeer individueel, want factoren als leeftijd, levensstijl en de manier waarop u uw huid verzorgt spelen ook een rol. Maar in het algemeen zijn de resultaten bij dagelijks gebruik binnen acht weken zichtbaar.

Smaakt het naar vis?

Nee, het collageen in onze producten wordt gehydrolyseerd, waardoor alle geur en smaak verdwijnt. In plaats daarvan hebben Collagen Repair en Deluxe een natuurlijke smaak van wilde bessen, die we toevoegen na het hydrolyseproces. 

Hoe lang gaat een flesje mee?

Een fles van 500 ml is 20 dagen houdbaar, met een aanbevolen dagelijkse inname van 25 ml. Bewaar ongeopende flessen op een droge en koele plaats en geopende flessen in de koelkast.

Heeft u nog andere vragen over Swedish Collageen? 

Neem contact met ons team en we kijken uit om u verder te helpen. 

 

Referentie: Asserin J, Lati E, Shioya T, Prawitt J. Het effect van orale collageenpeptidesuppletie op huidvocht en het dermale collageennetwerk: bewijs van een ex vivo model en gerandomiseerde, placebogecontroleerde klinische onderzoeken. J Cosmet Dermatol. 2015 dec; 14 (4): 291-301. doi: 10.1111 / jocd.12174. Epub 2015 12 september. PMID: 26362110.

Bent u een professional?

Klik hier om te werken met collageen. 

Huid liften, verstrakken & verbeteren in één behandeling zonder snijden?

Ontdek hier onze collageen versterkende behandelingen

Heeft u vragen? Neem contact met ons op